Cevap: Doğu Türkistan da Yapılan Soykırıma Sessiz Kalma Çin Mallarına Boykot Çağrısı!
Damarlarımızdaki asil kana güvenmeyi öğrenerek doğru hareket edene kadar bu sıkıntıları yaşamak zorundayız, yaşayacağız da.
Evet gerçek bir imtihandan geçiyoruz.
Önümüzdeki bir kaç sene de hayli güç geçecek. Bu süreyi düşünerek değerlendirmeye ayırmak zorundayız.
Olaylara bugünden bakmak, bugünkü duruma öfkelenerek kendimizi tüketmek yerine, tarihte yaşadığımız kırılma zamanlarını ve yapılan hataları değerlendirmek, onarım için neler yapılması gerektiğine karar vermek gerekiyor.
Bu kararı verebilmek için de öncelikle tarih, sosyoloji, din, uluslararası ilişkiler konusunda bilgilenmemiz gerekiyor. Şimdi bu yazdığımı okuyan arkadaşlarımızın bir kısmının orada Uygur Türkleri ölürken biz burada kitap mı okuyacağız dediğini duydum sanki. Evet aynen bunu yapacağız.
Önce yol haritamızı sonra stratejimizi belirleyeceğiz, aksi halde 100 er 500 er 1000 er yok edileceğiz.
Sadece ölmek değil, mezalimle kandırma ile, aptal yerine konma ile yavaş yavaş, bazen hızlanarak bu süreç devam edecek, dur diyecek olan ve durduracak olan bizleriz.
Devir akıl ve bilgi devri, oysa biz aklımız ile orantılı bilgiye sahip değiliz. Bilgi eksiğimiz kasıtla kötü eğitim ile gerçekleştiriliyor. Savaşsa işte gerçek savaş, aklımız ile doğru orantılı bilgiye ulaşmalıyız. Bunun mücadele ve savaşını vererek hak ettiğimiz yere ulaşmalıyız, ancak bu şekilde bizim için kurulan kötü sonu durdurabiliriz. Durdurmak yetmeyecektir, gelişme de kaydetmek için yeniden ve yeniden öğrenmek zorundayız.
Arkadaşlar "Ben Bir Türk Zabitiyim" isimli kitabı okumalısınız.
Orada anlatılanları çok iyi irdelemek gerekiyor. Hataları nasıl masumca yaptırıveriyorlar, oysa sadece cehaletimizden yararlanmışlar. Suçlu kim peki?
Bugün biz Uygur Türkleri, Irak Türkleri, İran Güney Azebaycan Türkleri için üzülüyoruz yarın kendimiz için üzülmeden devrin, çağın gereklerini yerine getirmeliyiz.