Doğu Akdeniz Üniversitesi

AŞİNA

Dost Üyeler
Katılım
20 Şub 2008
Mesajlar
2,406
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Doğu Akdeniz Üniversitesi, 1979 yılında temelleri atılmış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan bir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak faaliyete geçti.

Yine aynı yıl Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İnşaat, Elektrik ve Makine Mühendisliği bölümlerinde toplam 105 öğrenciyle, üç yıl sürecek eğitim programını başlattı. Hedef, mühendis ile teknisyen arasında mesleki niteliğe sahip ara elemanları eğitmek ve başarılı olan öğrencilere “teknisyen-mühendis” diploması vermekti.

1984 yılında İnşaat, Elektrik ve Makine Mühendisliği bölümleri dört yıllık programlara dönüştürüldü.

1985 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) hükümetleri KKTC'de "Doğu Akdeniz Üniversitesi" adında bir üniversite kurulması konusunda görüşbirliğine vardı. Bu çerçevede adaya gelen T.C. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) heyeti Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü üniversiteye dönüştürmek için incelemelerde bulundu. Ve 1986 yılında da KKTC Meclisinin kabul ettiği ve 18/86 sayılı Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasası ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Doğu Akdeniz Üniversitesi adını alarak bir devlet-vakıf üniversitesine dönüştürüldü.

Aynı yıl Mühendislik Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu kuruldu. Gelişimine 1990 yılında Mimarlık Fakültesi ile Turizm ve Otelcilik Yüksek Okullarını da bünyesine katıp bu fakültelerde de eğitime başladı eğitime başladı. 1996 yılında Hukuk, 1997 deİletişim Fakültesi ve 1999 yılında Eğitim Fakülteleri eğitime başladı.

7 fakülte, 2 yüksekokul ve Yabancı Diller Okulunda, 28 lisans, 9 önlisans ve 33 yükseklisans ve doktora programlarıyla 68 farklı ülkeden 20.000'den fazla öğrencisiyle ve kendi alanlarında uzman 35 farklı ülkeden 1000'i aşkın öğretim elemanıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi 12 yeni lisans programıyla, hızlı büyümeye, yenilikleriyle öncü olmaya ve kalitede zirveye tırmanış hedefi ile tam anlamıyla Uluslararası bir dünya üniversitesi olma yolunda devam etmektedir.

Su an Türkiye de 12. Dünyada ise 1277. sırada yer almaktadır.
 

AŞİNA

Dost Üyeler
Katılım
20 Şub 2008
Mesajlar
2,406
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Üniversiteye Bağlı Bölümler

Fakülteler
Eğitim Fakültesi
TURKCE EGITIMI BOLUMU
Eğitim Bilimleri
Bilgisayar ve ögretim teknolojileri ögretmenligi
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programı
Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Lisans Programı


Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı
İngiliz Dili Eğitimi
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı
Türkçe Eğitimi
Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı
Fen-Edebiyat Fakültesi
Arkeoloji ve Sanat Tarihi
İngiliz Dili ve Edebiyatı
Mütercim Tercümanlık
Fizik-Kimya
Genel Eğitim
Matematik
Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar
Müzik
Psikoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatı
Hukuk Fakültesi
Hukuk
İletişim Fakültesi
Gazetecilik
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Radyo-Televizyon ve Sinema
İşletme ve Ekonomi Fakültesi
Bankacılık ve Finans
Uluslararası Finans
Ekonomi
İşletme
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
Yönetim Bilişim Sistemleri
Uluslararası İlişkiler
AB İlişkileri
Siyaset Bilimi
Kamu Yönetimi
Mimarlık Fakültesi
İç Mimarlık
Mimarlık
Endüstri Ürünleri Tasarımı
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği
Elektrik/Elektronik Mühendisliği ABET denkliği almış bölümün internet bağlantısı
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği [1] İnşaat Mühendisliği
Makine Mühendisliği

Enstitüler
Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü
İleri Teknoloji Araştirma Geliştirme Enstitüsü
Uzaktan Eğitim Enstitüsü

Yüksek Okullar
Turizm Otelcilik Yüksek Okulu
Rekreasyon Yönetimi
Turizm ve Otel İşletmeciliği (4 Yıllık)
Turizm ve Otelcilik (2 Yıllık)
Bilgisayar Teknoloji Yüksek Okulu
Bilgisayar Destekli Muhasebe
Bilgisayar Destekli Teknik Çizim
Bilgisayar Programcılığı Ön-lisans
Bilişim Teknolojileri
Büro Yönetimi
İnşaat Teknolojisi
 

AŞİNA

Dost Üyeler
Katılım
20 Şub 2008
Mesajlar
2,406
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Misyon ve Vizyon

Ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi misyonunu ve üniversite olarak vizyonunu şu şekilde açıklamıştır:

"Bu yıl 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan DAÜ "kalitede zirveye tırmanış" atağı başlatmış ve yepyeni bir vizyon, ve yepyeni bir dinamizmle, yakın gelecekte bir AB üniversitesi olma yolunda ilerlemektedir. Yeni DAÜ, yeni yönetim kadrosu ve başlattığı yeni kalite iyileştirme, değişim ve akreditasyon süreçleri ile 21. yüzyıla "bölgede parlak bir yıldız" olmayı hedefleyen iddialı bir bilim yuvasıdır.

Yeni Vizyonumuzda: Dünyadaki diğer örneklerine benzer çağdaş, yenilikçi, değişimci ve öğrenci odaklı bir eğitim anlayışı uygulamak; Günümüzün rekabetçi dünyasında bölgemizin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünün yetişmesine katkıda bulunmak; Öğrencilerini sadece mesleğe değil aynı zamanda hayata da hazırlamak vardır.

Halen sayıları 15.000'i aşan DAÜ mezunları gerek Türkiyemizde, gerekse dünyanın birçok üniversitesinde çalışma yaşamlarını veya yüksek lisans veya doktora çalışmalarını başarıyla sürdürmektedirler. DAÜ mezunlar derneği (DAÜ-MED) ise İstanbul Taksim meydanındaki prestijli yönetim binaları ile mezunlarımızı mezuniyet sonrası hayatlarında kucaklamaya hazırdır.

Yetenekleri, istekleri ve eğilimleri doğrultusunda, gelecekte pişman olmayacakları bir mesleği seçmek ve bu alanda kaliteli eğitim veren bir üniversitede öğrenim görmek her gencin hayalidir. Tüm gençlerimizi, dünyanın en seçkin üniversiteleriyle gerçekleştirilen işbirliği anlaşmalarının da Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde ayrıcalıklı bir yüksek öğrenim hayatına davet ediyoruz."
 

AŞİNA

Dost Üyeler
Katılım
20 Şub 2008
Mesajlar
2,406
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Üniversitelere Giriş İçin Gerekli Kriterler

Tüm başvuru sahiplerinin bir orta öğretim veya denk bir okuldan bir sertifika ve mezuniyet belgesi olması gereklidir. Tüm Türk vatandaşları üniversitelere ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı) sistemi ile alınır. Yabancı öğrencilerin, Yakın Doğu Üniversitesi hariç, diğer üniversiteler için giriş sınavı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bazı üniversiteler okul harç ve giderlerinin karşılanacağına dair başvuru sahiplerinden banka garanti belgesi talep etmektedir. Üniversiteye kabul edilen öğrencilerden İngilizce yeterliliği olmayanlar yoğun bir İngilizce programına tabi tutulmaktadır.
 
Üst