Bombalı Saldırılara Karşı Vatandaşın Görevleri

Gök Yeleli Bozkurt

New member
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
1,947
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Bozkurtlardan Birine Sorun
1. Şüpheli paket veya eşyaların bomba olma ihtimaline karşı enyakın güvenlik birimine haber verilerek bomba imha uzmanı çağrılmalıdır.

2. Önemli günlerde yapılacak Kutlama veya gösterilerde, gösteri alanına gelen şüpheli şahıslar hakkında güvenlik güçlerine bilgi verilmelidir.

3. Şüpheli görülen veya gelişi güzel park edilen araçlar için, patlayıcı ile tuzaklandığından şüpheleniliyor ise muhtemel bir olayın meydana gelmemesi için derhal en yakın emniyet güçlerine haber verilmelidir.

4. Terör örgütünü barındığı veya terör örgütüne yardım ettiği anlaşılan şahıslar hakkında güvenlik güçlerine haber verilmelidir.

5. Terorist unsurlarca gerçekleştirilen eylemlerin failleri veya gizlendikleri biliniyor ise en yakın güvenlik güçleri hemen aranarak durumdan haberdar edilmelidir.

6. Örgüt mensupları veya sempatizanlarınca gerçekleştirilen propaganda faaliyetleri, yardım talepleri gibi faaliyetlerinden güvenlik güçleri haberdar edilmelidir.

7. Herhangi bir terör olayına müdahale eden güvenlik güçlerinin işlerini kolaylaştırmak için gerekli tedbirler alınmalı ve güvenlik güçlerine yardımcı olunmalıdır.

8. Muhtemel bir terör olayının olduğu bölgeye güvenlik güçlerinin yanı sıra itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verilerek mağdur olan vatandaşlara yardım edilmelidir.

9. İşçi ve öğrenci kesimin yoğun olduğu bölgede örgütsel faaliyetler de yoğun olduğundan, bu şahısların daha önceden yapacakları faaliyetleri hakkında bilgi edinilmesi durumunda güvenlik güçleri haberdar edilmelidir.

10. Terorizm, gelişen ve değişen dünya koşulları ile birlikte değişiklik göstermekte, gelişen teknolojiye bağlı olarak elde ettiği yeni imkan ve kabiliyetleri ile etkisini ve gücünü her geçen gün artırmaktadır. Demokratikleşme alanında atılan adımlar yasal olarak terör olaylarını azaltmakla birlikte, bazen de tam tersi olarak terör eylemlerinin etkinliği, demokratik ortamlarda özellikle kitle iletişim araçlarının etkisiyle daha da artmaktadır. Bu nedenle demokratikleşme adı aldında yapılan faaliyetlerin terör unsuru içermesi halinde bu gibi faaliyetlere engel olunmalı ve derhal ilgili makamlara bilgi verilmelidir.

11. Terörün ülkemiz ve milletimiz açısında meydana getirdiği tahribat dikkate alınarak, ilgili kurumu ve kuruluşlarda terörün etkileri hakkında konferanslar ve brifingler verilerek vatandaşların bu konuda aydınlatılması sağlanmalıdır.

12. Terörün en çok kırsal kesimden, eğitimden ve maddi imkansızlardan yoksun vatandaşlar tarafından destek gördüğü dikkate alınarak, bu gibi yerlerde yaşayan vatandaşlara ulaşılarak sorunları hakkında yardımcı olunmalı ve terörün zararları hakkında bilgi verilmelidir.
 
Üst