![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|||
![]() |
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Türkiye, KKTC ve çevre ülkelerdeki yabancı dilde eğitim veren üniversitelere doğan ihtiyaç ve İngiliz dilinde eğitim veren yüksek öğrenim kurumlarına ilginin artması sonucunda, beş yıllık bir çalışma sonucu, 1997 yılında kurulmuştur. TC Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından daha ilk yıldan, tüm bölümlerine denklik alarak ÖSYM kılavuzuna dahil edilmiştir. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 21. yüzyılın gerektirdiği tüm teknolojik olanaklarla donatılmış, modern bir kampus ile kaliteli, ciddi ve güvenilir bir eğitim merkezi durumuna gelmiştir. UKÜ, öğrencilerine daha iyi bir eğitim/öğretim verebilmek için, çağdaş gelişmelere koşut olarak fiziksel altyapısını, araştırma ve eğitim donanımlarını hızla yenilemekte ve geliştirmektedir. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi; bünyesinde bulunduğu Levent Şirketler Grubu dahilindeki sanayi, ticaret, gıda, otomotiv, inşaat, hayvancılık, ziraat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerinde tüm UKÜ öğrencilerine, bölümlerine yönelik pratik (staj) yapma olanağı vermekte ve mezunlarının kuramsal bilgilerinin uygulama beceri ile bütünleşmesine yardımcı olmaktadır. Neden UKÜ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() beşparmak dağlarının eteginde muhteşem bi universite..
(okulum diye demiyorumm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() 1997
Üniversitenin Levent Kolej'de açılması. 2001 Çevik Uraz Business School binası T ve L1 yurt binaları, 20 yataklı uygulama oteli, yemekhane, mini market, oyun salonu, cep sineması ve kafeterya'yı içinde bulunduran Student Union binası, Kütüphane ve Bilgi-işlem Merkezi'ni içinde bulunduran Information Center binası, Rektörlük, Öğrenci işleri, dekanların ofisleri ve diğer müdürlerin ofislerini içinde bulunduran Rektörlük binası kullanıma açıldı. 2003 2. derslik binası kullanıma açıldı. 2004 L2, L3, L4 yurt binaları kullanıma açıldı. At çifliği kullanıma açıldı. 2005 Apart tipi yurtlar (A1, A2, A3, A4, A5, A6) kullanıma açıldı. Mini Lemar açıldı. 2006 Öğretmen Lojmanları (8 adet), Hazırlık Okulu binası, Restaurant, kuafor salonu açıldı, mini spor kompleksi, kuru temizleme İş Bankası açıldı. Gölet ve köprü yapıldı. 2007 Apart tipi yurtlar (A7, A8, A9, A10) kullanıma açıldı. Pastahane açıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi için ek derslikler inşaa edildi. Kampüs meydanı yeniden dizayn edildi. İngiliz Dili ve Edebiyatı Klübü faaliyete geçti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() Fakülteler
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Endüstri Mühendisliği İnşaat mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Elektrik-Elektronik Mühendisliği İletişim Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Radyo ve Televizyon Gazetecilik İngilizce Öğretmenliği Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık İç Mimarlık Grafik Tasarım İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliği İlişkileri Turizm ve Otel İşletmeciliği Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği İngilizce Öğretmenliği Enstitü Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme (MBA) İngilizce Öğretmenliği (MA) Uluslararası İlişkiler (MA) Fen Bilimleri Enstitüsü Bilişim Sistemleri Mühendisliği (MSc) Bilgisayar Mühendisliği (MSc) Yabancı Diller Merkezi Hazırlık Okulu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() Türkiye'de YÖK tarafından tanınmakta olan UKÜ'de son yıllarda yabancı (uluslararası) öğrenci sayısında çok büyük kjfgkjfkjgnkldfngdfngbkfdngbkfdngbvkfndbk kflnnfdknkfdnknfdnkfdnkfdb ksdm mve Çin Halk Cumhuriyeti'nden öğrenciler okumaktadır. KKTC'li öğrenci sayısı Pakistanlı öğrencilerden azdır. Büyük çoğunluk Türkiye'den gelen öğrencilerdedir.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() UKÜ'de 2007-2008 yılında kurulacak olan gelişmiş labaratuarlar özellikle mühendislik ögrencilerinin beceri ve yeteneklerini bir kat daha artıracak. Adına yakışan Uluslararası standartlara sahip bir eğitim yuvası olma yolunda hızla ilerlemektedir. Daima gelişen ve kendini her geçen gün bir basamak yukarıya taşıyan UKÜ'de okumak bir ayrıcalıktır.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() Haspolat'ta bulunan tek kampüsünde, yurtlar (T, L1, L2, L3, L4, A1, A2, A3, A4, A5, A6), otel, yemekhane, klinik, alışveriş için mini Lemar market, İş Bankası, İş Bankası ATM'si, Kafeteryası, Oyun salonu, restoran, kuru temizlemeci, ufak kapalı spor kompleksi, 1 açık halı saha, 1 tenis kortu, 1 açık basket sahası bulunmaktadır.
Ayrıca Öğrenci kulüpleri okul yaşamına bir nebze renk katmaya çalışmaktadır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() UKÜ'de her yıl iki adet festival düzenlenmektedir. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde her hafta sonu Doğa Sporları Kulübünün faaliyetleri vardır. Bu faaliyetler arasında SCUBA, Camping, Trekking ve Bisiklet turları vardır. U.K.Ü. Doğa Sporları Kulübünün Hakan ÖNİZ eşliğinde düzenlediği seçmeli ders olarak Sualtı Fotoğrafçılık Ve Videolama Teknikleri, Sualtı Arkeoloji dersleride vardır. Her sene Atatürkçü Düşünce Topluluğundan en az bir öğrenci Kemalist Üniversiteliler Birliği Genel Kuruluna ve Atatürkçü Düşünce Topluluklarının düzenlediği çalıştaylara katılır. Bu kulüp aynı zamanda iki haftada bir önemli köşe yazarı, siyasetçi, düşünürü okulda misafir eder ve güncel konularda konferanslar düzenler.Yıl sonu yapılan Bahar Şenliği'nde her sene Türkiye'den ünlü bir sanatçı konser vermektedir. Bu şenliklerde okul kulüpleri ve öğrenci grupları standlar açarlar, konserler verirler. Ayrıca her sene Güzel Sanatlar Fakültesi sergiler düzenler ve ortalama her hafta en az bir seminer düzenlenir. Sinema Kulübü her hafta bir adet sinema gösterimini cep sinemasında yapar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Yeni Üye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2009
Konular:
Uye No:17765
Ettiği Teşekkür: 0 1 Mesajına 1 Kere Teşekkür Edlidi ![]() |
![]() ya oraya hepsi dahil 5500 euro diyorlar doğruluğu var mıdır ben oraya yüzde 50 bursla gelsempaket fiyat ne kadar olur
![]() |
![]() |
Şu an bu konuyu KIBRIS FORUM içerisinde toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıbrıs Sorununun Uluslararası Alana Kayması | CANBULAT | Kıbrıs Üzerinde Oynanan Oyunlar | 0 | 19-05-2009 01:34 AM |
1.Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu.Bitmeyen Soykırımın Psikanaliz veya ruhi çözümlemesi | Hüseyin LAPTALI | Hüseyin LAPTALI | 2 | 30-11-2008 02:03 AM |
1. Uluslararası Kıbrıs sempozyumu Programı | Hüseyin LAPTALI | Önemli Duyurular | 0 | 14-11-2008 03:56 AM |
7'nci Uluslararası Kıbrıs Tiyatro Festivali | Haberci | Kültür-Sanat | 0 | 04-09-2008 04:11 PM |
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ni Rektörü Anlatıyor | DEMİR | Kıbrıs Uluslararası Üniversitesi | 0 | 21-02-2008 04:12 PM |
|
|