Ermeni Kapısı Neden Kapatıldı !!!

20Temmuz

Alpagut Han
Katılım
20 Şub 2008
Mesajlar
838
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Beşparmaklar
Ermeni Sınır Kapısı


Türkiye, AKP iktidarı döneminde, dış politikada birçok mesele ile karşı karşıya kaldı. Tutarlı bir politika izlenmemesi, dış politikada istikrarsızlığa yol açtı. En basit örneğiyle Kıbrıs ve Musul-Kerkük Meseleleri bu istikrarsızlıkla şekillendi ve Kıbrıs’ta tavizci politikalarla; Irak’ta askerlerimizin başlarına çuval geçirilmesiyle; Talabani-Barzani ikilisinin diplomatik muhatap kabul edilmesiyle sonuçlandı. Ne yazık ki Davos’da Gazze için gösterilen hassasiyet, Türkiye’nin kendi meseleleri için gösterilmedi, gösterenlerde dikkate alınmadı.

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’ne karşı izlenen tavizci politikalar, dış politikada Türkiye’nin saygınlığını zedeledi. Bu çerçevede gündeme gelen bir diğer meselede Ermeni sınır kapısının açılması meselesidir.

Ermeni sınır kapısı açılsın diye kampanya düzenleyenler, propaganda yapanlar kapının neden kapandığını hiç gündeme getirmiyorlar!

Ermeni sınır kapısı 1993 Nisanında kapatılmıştır. Azerbaycan-Ermenistan savaşı sırasında, Ermenistan, Rus askerlerinin de desteğiyle Dağlık Karabağ bölgesini işgal etmiştir. Ermenistan’ın işgal ettiği bölge, Azerbaycan’ın toplam yüzölçümünün %20’sidir. Söz konusu bölgede Azerbaycan’ın toplam nüfusunun yaklaşık % 13’ü yaşamaktadır. Ermeni işgaliyle, dağlık Karabağ’daki nüfus, kendi topraklarına göçmen durumuna düşmüştür. Yaşanan bu elim olaylar sırasında Türkiye, haklı olarak, 1993 Nisanında Ermenistan sınır kapılarını; 1994’te de hava sahasını kapatmıştır.

Dağlık Karabağ bölgesi halen Ermeni işgalindedir. Durum bu haldeyken Türkiye, sınır kapılarını nasıl açabilir? Üstelik Ermeni sınır kapısının açılması, yalnızca Dağlık Karabağ meselesi ekseninde de değerlendirilmemelidir. Çünkü Ermenistan, 1915 Tehcir uygulamasında Türkler tarafından Ermenilerin katledildiğini iddia etmektedir (Türk Tarih Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, kendisi şu an Gazi Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürüdür, bir yandan Ermeni iddialarının asılsız olduğunu ispatlarken, diğer yandan Ermeni tarihçilerini de, meseleyi belgelerle tartışmak üzere davet etti. Ancak Ermeni tarafı, iddialarının asılsız olduğunu bildiğinden davete icabet etmedi.).

Ermeni diasporası, iddialarını 20’nin üzerinde ülkeye ve Amerika’nın 41 eyaletine kabul ettirmişlerdir. Durum bu kadar da değildir. Ermenistan, Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinden toprak talep etmektedir. Hatta hayâsızca, Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesini, Batı Ermenistan olarak nitelendirmekte ve kendi sınırları olarak göstermektedirler. Anayasaları ile de bunu tescillemişlerdir. İlkokul çağlarından itibaren Ermeni çocuklara da, ders kitaplarıyla bunu öğretmektedirler.

Bir diğer açıdan -meseleyi bizzat o coğrafyada tetkik etmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki- Ermenistan’ın ekonomik durumu içler acısıdır. Diaspora, soykırım yalanlarına harcadığı parayı Ermenistan’dan sakınmaktadır. Her şeyden önemlisi Ermenistan’ın sosyal, ekonomik, siyasi… olarak Türkiye’ye bir katkısı yoktur. Bu şartlarda da bir katkısı olamaz. Ermenistan sınır kapısının açılması ancak Ermenistan ekonomisinin canlanmasına ve kalkınmasına neden olur.

Abdullah Gül’ün Ermenistan ziyaretinin, Türkiye’ye ve Türk-Ermeni ilişkilerine ne katkısı olmuştur? Ya da soruyu tersten soracak olursak Türkiye’ye ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine ne gibi zararlar vermiştir? Daha da eskiye gidecek olursak Ermenistan, bağımsızlığını ilan edince onu ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştur (16 Aralık 1991). Türkiye, Ermenistan’a insani yardımlarda bulunmuştur. Ermenistan’ı Karadeniz Ekonomik İşbirliği’ne davet etmiştir. Türkiye’de, Ermenilerin kaçak olarak çalışmalarına müsaade etmektedir. Ancak tüm bu iyi niyetli çabalarına rağmen Türkiye, Ermenistan’dan ne fayda görmüştür?
El cevap: Hiç!

Bu şartlarda Ermenistan sınır kapısının açılması, Ermeni diasporasının bir zaferi olarak değerlendirilmekten başka bir sonuç çıkarmaz.

Şayet Ermenistan sınır kapısı açılacaksa, her şeyden önce Ermenistan, işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. Başta Hocalı olmak üzere, yaptığı katliamların hesabını vermelidir. Asılsız soykırım iddialarından vazgeçmelidir. Türkiye’nin toprak bütünlüğünü kabul etmeli ve Türkiye’ye karşı düşmanca tutumundan vazgeçmelidir.

Peki, bunları yaptıktan sonra Ermenistan sınır kapısı açılabilir mi?

En azından düşünülebilir!

Şunu da belirtmekte yarar var ki Türkiye’nin, Ermeni kökenli Türk vatandaşlarıyla hiçbir sorunu yoktur. Türkiye paydası etrafında, Ermeni kökenli Türk vatandaşlarıyla birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edilmektedir.

Son olarak altını çizmekte yarar var ki: Ermenistan, işgal ettiği topraklardan çekilmedikçe, yaptığı katliamların hesabını vermedikçe, iddialarından ve sapkınlıklarından vazgeçmediği müddetçe, Ermenistan sınır kapısı açılamaz.

AKP iktidarının, tavizci politikalarına bir yenisini daha eklemesine müsaade etmeyeceğiz!

Sevgi, Saygı, Dua ile…





Nasrullah UZMAN
 

Bülent Baysal

Dost Üyeler
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
481
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Tanrı ve Hıra Dağlarında
Cevap: Ermeni Kapısı Neden Kapatıldı !!!

Ermeninin bayrağından Ağrı Dağı Çıkarılmadıkça değil sınır kapısı aralamak, onunla görüşmek bile bize haramdır.
 
Üst