20 Temmuz 2008 Kıbrıs

GökTürk

Kurucu
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
1,015
Tepkime puanı
2
Puanları
38
Yaş
59
Konum
C¤ KIBRIS
Web sitesi
www.kibris1974.com
20 TEMMUZ 2008 KIBRIS

[FONT=arial,helvetica,sans-serif] 20 Temmuz 2008, Kıbrıs Barış Harekatının 34. Yıl Dönümüdür.
[FONT=arial,helvetica,sans-serif] Anavatanda , İktidar Partisinin , Türkiye Cumhuriyet Anayasasına karşın suç teşkil eden, " Laik ' liğe aykırı söylem ve eylemlere odaklık etme " savıyla Anayasa Mahkemesince açılmış olan kapatma davasının yürütülmekte diğer taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye' nin demokratik- Laik yapısı ve ulusal bütünlüğü ile sorunu olanların hedef tahtası haline getirilmiş bulunmaktadır.
[FONT=arial,helvetica,sans-serif] Bir kesimce, AKP; demokratik- Laik Cumhuriyet havarisi fakat Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü melanetin kaynağı ve demokrasi düşmanı ilan edilmiştir.
[FONT=arial,helvetica,sans-serif] Esas amacın, AKP nin taşeronluğu ile Türkiye Ulusallığının koruyucusu ve gözeteni olan, TSK nin kurumsal kimliği nezdinde Türk Halkının belini bükmek olduğu bilinmektedir.
Anavatan' da yaratılan fırtına , Kıbrıs' ı gündemden düşürmüştür.
Ne ki, Kıbrıs, AKP nin kapatılmamak için Batı' ya vermek istediği bir sunak haline getirilmiştir.


1 Temmuz' da , M. Ali Talat ile D. Hristofyanidis arasında bir sözlü mutabakat yapılmıştır. " Tek Egemenlik ve Tek Vatandaşlık " tümcesiyle belirtilen mutabakat Ankara tarafından sessizce karşılanmıştır. 25 Temmuz' da bu konuda bir değerlendirme daha yapılacaktır.
Kıbrıs çözüm politikalarının sağlıklı yürüyebilmesi için, yakın tarihin bilinmesi gereklidir.
Kıbrıs; 1570 - 1923 yılları arasında Osmanlı Devleti,
1923 - 1960 yılları arasında İngiltere Egemenliğindedir.
24 Şubat 1959 da Zürih ve Londra Andlaşmaları açıklanarak, Kıbrıs Devletinin statüsü belirlenmiştir. Andlaşmanın esasları şunlardır:
- Kıbrıs Cumhuriyetinin Kuruşuna ilişkin Andlaşmadır.
- Kıbrıs Cumhuriyetinin Anayasasının temel maddelerini belirler.
- Bu andlaşma, Kıbrıs Cumhuriyet ile Türkiye, Yunanistan ve İngiltere arasında bir Garanti Andlaşmasıdır.
- Bu andlaşma ; Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs arasındaki ittifak andlaşmasıdır.
Bu çerçevede 16 Ağustos 1960 ta , bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti ilan edilmiştir.
- 199 maddelik bir Anayasa yapılmıştır. Anayasa, Ulusal Meclisçe değil Karma Komisyonca hazırlanmıştır.
- Anayasa gereği Kıbrıs Devleti iki ayrı ulustan meydana gelmiş ve buna ait özel bir hukuki statü oluşturulmuştur.
- Kıbrıs Vatandaşlığı iki ayrı topluluktan teşkil edilmiştir. Birincisi, Türk kökünden geldiği, ikincisi Yunan kökünden geldiği açık olarak belirtilmiştir. Bu toplulukların herbiri belirli günlerde kendi bayraklarını çekebilecek ve bayramlarını kutlayabileceklerdir.
- Yasama Organında 30- 70 Türk- Yunan dengesi oluşturulmuştur.
- Her iki toplumun kendi meclisi vardır ancak sınırlı konularda yetki kullanabilmektedir.
- Anayasa Mahkemesi 1 Türk, 1 Rum, 1 tarafsız yargıçtan oluşmuştur.
- Cumhurbaşkanı Rum, yardımcı Türk' tür.
- Anayasa, Zürih- Londra Andlaşmaları ile Garanti ve İttifak Andlaşmalarına dayanır. Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasayı değiştiremez.
1963 te Cumhurbaşkanı Makarios' un Anayasa değiştirme isteği, iki toplumlu Kıbrıs Cumhuriyetinde , ekonominin, sosyal desteğin ve yönetim erklerinin, Türk Toplumu aleyhine gelişmesine neden olmuştur. Giderek uluslararası platformlarda Kıbrıs Cumhuriyeti , sanki bir Rum devleti olarak tanıtılmıştır.
1967 ve 1974 olaylarından sonra Türkler kendilerini hukuken oluşturmuşlardır.
15 Kasım 1983 yılında, devlet olmak koşullarını oluşturarak tüm dünyaya Bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak ilan edilmiştir.


BM ve Uluslararası Platformlar ve AB süreci, KKTC nin oluşumunu tanımamıştır. Rumların yıllardır takdimi içinde bulundukları Kıbrıs Cumhuriyetinin esas sahiplerinin kendileri olduğu savı, dünyada, Türklere " uzlaşmaz " sıfatının yapıştırılmasına neden olmuştur.
Şimdi, bir gayretkeşlik ve siniklik içinde , müşterek Kıbrıs' ı oluşturma çabaları gösterilmektedir.


Kıbrıs Türklerinin çözüme yönelik ilkeleri bellidir;
- Türk halkı siyaseten eşittir.
- Egemenlikte eşit haklara sahiptir.
- Kurucu Ortak statüsündedir.
- Garantilerinden ödün vermez.
Kıbrıs Türkleri, yukarıdaki esasları benimsemiş," iki toplumlu, iki kesimli Federasyon " öngören bir oluşum istemektedir.
BM Genel Sekreterleri Gali, Perez de Cuellar ve Annan' la yapılan çözüm görüşmelerinde, Kıbrıs Türklerinin tezi , bu olmuştur.


Cumhurbaşkanı M. Ali Talat, meselenin çözümüne pragmatik bir yaklaşım göstererek , Hristofyanidis' in önerilerine yakın durmaktadır. Kıbrıs Rum Yönetimi çözümü şöyle önermektedir.
- Kıbrıs Meselesi 1974 yılında başlamıştır.
Bu söylem, Garanti andlaşmasını yok saymak ve TSK ni işgalci görmekle eşdeğerdir. Halbuki 1974 te Türkiye Uluslararası Andlaşmalardan kaynaklanan haklarını kullanmıştır.
- Türk Halkına; Rumların, Ermenilerin, Maronit ve Latinlerin haklarının gölgeleneceği haklar verilemez yani yasalar altında eşitlik verilmesi gereklidir.
Bu söylem, yıllarca zulum içinde yaşamış Türk Halkına , yüzeysel gelmekte ve zaman içinde Türklerin adadan çıkarılışına neden olacağı kuşkusu taşımaktadır.
- Bu prensipleri içeren çözüm; " Tek Egemenlik, Tek Vatandaşlık" tır.


Hristo , bu önerisinde yanında pragmatik M. Ali Talat' ı bulduğu gibi, Kıbrıs Türkleri içinde de büyük bir kitleyi yanına almış durumdadır.Türkiye' de olduğu gibi, Kıbrıs' ta da çok ciddi bir " Milli İrade " tartışması yaşanmaktadır.
Milli İradeyi, seçimde yapılmış başarı ve oy sayısına bağlayan bir kesim söylemlerinde çok ileri giderek , KKTC ne, Türk Halkının insanca yaşama tutkusunu ve geçmişteki acılarını yok saymak hevesindedir.
Rauf DENKTAŞ, devamlı bir kuşatma altına alınmıştır. Bakınız, çözümde Hristo' nun önerisini benimseyen, Rumların adanın gerçek sahibi olduğuna teslim olmuş bir gazeteci , Denktaş politikasını şöyle eleştiriyor;
" Rauf; bu politikada egemenlik yok , diyor. Egemenlik bir devletin kendi kararını kendisi vermesidir. Rauf' un hazzetmediği " urumun " derisini yüzüp, içine " saman tepme " hakkını içeren bir egemenlik olmaz." Aynı yazar, KKTC ve Meclisini de aşağılamaktan geri durmuyor.


Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti' nin milli davasıdır. AB ne şirin olmak kaygısıyla ya da " Kapatma Davasına " verilecek bir diyet olarak kullanılması, Türk Milletini bozar.

20 Temmuz 2008, Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs' tadır.

Ve umarım bu günler de geçer!
 

20Temmuz

Alpagut Han
Katılım
20 Şub 2008
Mesajlar
838
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Beşparmaklar
Bastığımız her karede gözyaşı, sabır ve çilenin katmer katmer olduğu toprağın adıdır Kıbrıs... Çekilen her ızdırabın ardından yılgınlık yok.

Bizimki; Yüce Yaradanın hesabı diyerek sineye çekilen dertlerin, yiğit insanların mücadelelerinin ve esaretten kurtuluşlarının tanığı Kıbrıs... Her gece anavatana duyulan özlemin duaya, ağıta ve gözyaşına dönüştüğü, çileli insanların kanlarıyla destansı hikâyeler yazdıkları coğrafyanın adıdır Kıbrıs...

Kıbrıs adası bazı tarihçilere göre Asyalılar, bazılarına göre ise Avrupalılar tarafından keşfedilmiştir. Büyük mücadelelerin yaşandığı çeşitli etnik gruplara da zamanla ev sahipliği yapan, yani coğrafi konumu yüzünden önemli bir ada olan, 1571 yılında Venediklilerden alınarak Osmanlı toprağı yapılmıştır.

O zamanlarda ada içerisinde faaliyet gösteren Rum Ortodoks Kilisesine büyük ayrıcalıklar ve yetkiler tanınmıştır. Ada yönetimi bu kiliseye bırakılmıştır. İçte ve dış da büyük sıkıntılar çeken ve dağılma tehlikesi yaşayan Osmanlı 1878 yılında geçici olarak ada yönetimini İngilizlere bırakmıştır. Rusya ile yapılan çetin savaş ve sonrasındaki yaptırımları, Osmanlının yönetimindeki çatlaklar, İngiltere’nin tezgâh kokan dostane yaklaşımları bu kararın alınmasında etkili olmuştur.

Girdiği topraklardan çıkmaması ile tanınan İngiltere, I.Dünya Savaşı başladığında Kıbrıs’a el koyduğunu açıkladı. Her şeyi kendisinin olduğunu zanneden İngilizler ada ile alakalı planlarını böylece hayata geçirmiş oldular. Rumlar aciz durumda olduklarından ve yılların ezikliğinden dolayı hiç düşünmeden din kardeşi oldukları İngilizlerin yanında yer aldılar.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının akabinde 1924 yılında Lozan Barış görüşmelerinde Kıbrıs İngilizlere verilmiştir. 1955-1958'li yıllarda İngilizlerin kontrolünde adada Rum-Türk ortak devletinin kurulmuş ve idare İngilizlerin kontrolündeki Rumlara bırakılmıştır. 1963 yılına kadar her türlü işkence ve baskı politikalarını sürdüren Rumlar; İngilizlerin desteği ile bu ortak devleti yıkmışlardır. Bu tarihten sonra baskı ve şiddetin yerini direk olarak asimilasyon çabaları almıştır.

1915-1920'li yıllarda 15 Rumca gazetenin çıktığı, resmi dilin Rumca kabul edildi, Türklerin yok sayıldığı bu coğrafyada artık 1963 yılı milat olmuş ve Türkleri sonsuza kadar adadan çıkarma eylemleri hız kazanmıştır. Büyük çileler vardır Kıbrıs Türkünün önünde. Bugün kardeşlik türküleri söyleyen Rumlar bizim kardeşimiz diyen, Türk askerinin işgalci olduğunu savunan bir toplum haline getirildi Kıbrıs.

Kıbrıs Türkü, “Bekledim de gelmedin” ağıtlarına karşı “Bir gece ansızın gelebiliriz” ümidiyle 20 Temmuz tarihine kadar hep o geceyi beklemiştir.

Kıbrıs bizim için o kadar önemlidir ki; M. Kemal ATATÜRK 1931 yılında devletin hiç bir imkânı ve ekonomik gücü yokken Rum isyanından sonra Kıbrıs mukavemet teşkilatına yüklü miktarda para göndermiştir. Oradaki Türklerin liderleriyle devamlı temas halinde olmuş ve bazı zamanlarda kendilerini yönlendirmiştir. Antalya’daki bir tatbikat sırasında “Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece bu bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir” demiştir.

Başbuğ Alparslan Türkeş için ise Kıbrıs’ın önemi daha büyüktür. Kıbrıs Başbuğun doğup büyüdüğü topraktır. Genç bir subayken bile büyük yardımlar yaptığı ve desteğini hiç esirgemediği bir yerdir. Girne limanında tanıştığımız bir T.M.T’ci Başbuğdan bahsederken ağlamış ve Mersin limanındaki bir konuşmalarını bize aktarmıştı; “Başbuğ maddi imkânsızlıklardan dolayı yaptıklarıyla kısıtlı kalıyor ve kabına sığmıyordu. En son baktı ki söyleyecek söz kalmadı dudakların şu cümle döküldü: bizde hep beraber ölürüz arkadaşlar deyiverdi.” İşte Başbuğun Kıbrıs’a aşkını eski bir T.M.T’ci kısaca özetleyivermişti bizlere. İşte bu kadar önemli ve anlamlı bir yerdir. Şimdi ise Potemya ve Akel kardeşliğinin yaşandığı topraklar haline gelmiştir. Yüzde altmış sekizi şehit olan bir toplumu yönetmek ve yönlendirmek hayatının hiç bir evresinde Türk olmamış, olamamış bu insanlara kaldı. Bunu çok iyi düşünmek gerekmektedir.

Evet, hep beraber öldüler. Su borularından silahlar yaptılar. Makinalı tüfeklerin üstüne bıçaklarla koştular ama yılmadılar. Düştüler durmadılar. Kalktılar hep koştular, hep ileriye, esaretten kurtulup Türk'e göre olana gittiler ve özgürlüğü seçtiler. Düzenli olmayan bu direniş Anavatandan ve Kıbrıs’tan yan yana gelen liderler sayesinde birleştirildi. 27 Temmuz 1957 yılında Türk mukavemet teşkilatı kuruldu. Fatin Rüştü Zorlu, Fazıl küçük ve Rauf Denktaş gibi iki ayrı coğrafyanın insanlarıydılar fakat aynı kanı taşıyorlardı. Tek gayeleri vardı bu zulmü durdurmak ve layık olduğumuz biçimde yaşayabilmek. Ekonomik olarak İngiliz ve Yunan destekli Rum’la uğraşmak imkânsızdı ama neredeyse Kıbrıs Türk'ü imkânsızı gerçekleştirdi. 1974 yılına kadar yılmadı, durmadı, gece-gündüz toprağını kanıyla suladı. Soldurmadı Kıbrıs Türkünün umutlarını hep o ansızın gelinecek geceyi beklemekle geçti günleri.

Ada içerisindeki Rum sopası Eokacı Makaryos ve onun gibi düşünen Türk düşmanlarının yaptıkları artık bardağı taşırmaya başlamıştı. 20 Temmuz 1974 yılında beklentilerin tersine gece değil gündüzün ilk ışıklarıyla beraber Anavatandan beklenen destek geldi. Türk askeri bugünkü Girne ilindeki çıkarma plajı denilen noktadan Kıbrıs’a ayakbastı. Makaryos bile bombardımandan sonra bir tek Türk bile kalmasın hepsini öldürmenin talimatlarını veriyor, Türk askerinin adaya çıkarma yapacağını hayal bile edemiyordu. Kimse inanmadı ama Türk askeri Türk kardeşinin feryadına artık kulaklarını tıkayamazdı.

Sınırlar çizildi ve K.K.T.C kurulana kadar Anavatana bağlı olarak idare edilmeye başlanıldı. Belki de o dönemdeki en büyük hata 68 vilayet olarak Anavatana katılmamasıydı. Kıbrıs Türkünün lideri Dr. Fazıl küçük ve Rauf Denktaş uluslararası arenada büyük bir çalışma başlattılar. Fazıl Küçüğün ölümünden sonra Rauf Denktaş bayrağı devraldı ve 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tüm dünyaya ilan edildi.

O günden bu günlere 2002 yılına gelindi. B.O.P. eşbakanıyım diyen bir başbakan ülke yönetiminin başına geçti. Türk’le, Türklükle kavgalı bu şahsiyet yeri geldi Rauf Denktaş’ı bile ağlattı. Kıbrıs elimizden gidiyor diye feryat eden, Kıbrıs için hayatını vermiş Denktaş’ı elinin tersiyle iterek, Akelci C.T.P’nin hamiliğine soyundu. Şimdi ise kalmış Kıbrıs’a gidiyor. İdrakine varamadığı, anlamadığı Türk kavgasının anavatanına sözüm ona bakanlarıyla çıkarma yapıyor.

Öbür taraf da ise Akelci Rum dostlarını direktifleriyle hareket ettiği sağır sultan tarafından bilinen Mehmet Ali Talat var. Rumlarla beraber olmalıyız savsatanlarının yılmaz bir savunucusu, Türk askerine işgalci diyebilecek kadar küçülen bir zihniyetin başındaki zavallı bir adamdır Talat. Zamanında ülkücü düşmanlığını ön plana çıkarmış defalarca mahkemelik olunan bir zattır. Adadaki Türk varlığını cumhurbaşkanı olunca bile içine sindiremeyen bu zat bizim potemyalının oradaki gözü kulağı pozisyonunda. Birde potemyadan akel haber taşıyan bir okul arkadaşı var potemyalının burda. Pozisyon itibariyle din işlerinden sorumlu yani diyanet işleri başkanı gibi bir görevi var ama ona yetmiyor bu görev. Bu şahısın adı Ahmet. Ahmet Efendi ve bazı doğu akp milletvekillerinin çocukları 1 Mayıslarda, yürüyüşlerde p.k.k lehine gösteriler yaptılar. Bozkurtlara karşı zafer işaretleriyle yürüdüler. İşte neymiş bu insanlar Kıbrıs Türkünü yalnız bırakmayacaklarmış. Evet artık Kıbrıs Türkü sayenizde yalnız değil, Rumlar akelci işbirlikçileri ile adayı tamamen ele almak üzereler. Biz mersinden su getirmenin ve Rumlara bunu vermenin hesaplarını yaparken onlar bu suda bizi yıkamanın hesaplarını yapıyorlar.

Orada gezerken T.M.T.’nin yaşayan efsaneleriyle konuşun, nasıl bir mücadele verdiklerini anlatsınlar sizlere. Su gibi girdiğiniz her kabın şeklini alan sizler belki taşıdığınız kimliğin itibarini ve Türk cümlesinin büyüklüğünü ve ne anlama geldiğini idrak edersiniz.

20 Temmuz Kıbrıs Türkünün esaretten çıkısının ve şaha kalkışının öyküsünün başlangıç tarihidir. Hazımsız Rumlara, işbirlikçi Akelcilere ve B.O.P’cu zihniyete inat…
Yaşasın KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ.
Yaşasın Direnişin sembolü Kıbrıs Türkü.
 

BURLAHATUN

Yasaklı Üye
Katılım
21 Tem 2008
Mesajlar
5,116
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
TÜRKİYE
Son derece anlamlı bu önemli yazılarınız için, KUDAY ve 20 TEMMUZ kardeşlerim sizlere teşekkür ediyorum...KIBRIS TÜRKİYE demektir.Asla onun Yunan adası olmasına ve Rum' a peşkes çekilmesine izin vermeyeceğiz.


TANRI TÜRK MİLLETİNİ VE DEVLETLERİNİ KORUSUN!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
 
Üst