11 Nisan 1965’te faşist TMT Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis’i hunharca katletti. Toplumlar arası olayların ardından Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin dostluğu için mücadele ettikleri sırada görev başındayken onları katlettiler.
AKEL Merkez Komitesi Üyesi Derviş Ali Kavazoğlu milliyetçiliğe-şovenizme karşı, taksime karşı, emperyalizme ve emperyalizmin Kıbrıs aleyhine komplocu planlarına karşı Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin ortak mücadele vermesi gerekliliği hakkında partinin tezlerini tüm Kıbrıs’ı dolaşarak aktarıyordu.
TMT’li faşistler yasadışı bölücü planlarının önünde engel olan ve kendilerini rahatsız eden bu sesi susturmak istediler. Onlar, ortak vatanımız için mücadele eden her Kıbrıslı yurtseveri terörize etmek istediler. AKEL’i terörize etmek istediler. Ancak bu korkunç cinayetle istediklerinin tam zıddını başardılar. Kavazoğlu ve Mişaulis’in fedakârlıkları ortak vatanımızın kurtuluşu için Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin ortak mücadelesinin sembolü oldu. Yeniden yakınlaşmanın sembolü oldu.
Kavazoğlu ve Mişaulis’in katledilmelerinin bu yıldönümünde de Kıbrıs’ın işgalden kurtulması, yasa dışı nüfus taşınmasına son verilmesi, vatanımızın ve halkımızın yeniden birleşmesi için mücadeleye devam ediyoruz.
Dimitris Hristofyas’ın seçilmesinin, izlediği politikanın, üstlendiği inisiyatiflerin, çözüm için ortaya koyduğu iradenin ve aynı zamanda esnek ve doğru tutumların yarattığı yeni, olumlu koşullarda mücadeleye devam ediyoruz. Kıbrıs sorunun çözümü için umutlar yeniden doğdu. İlkeleri dayanak alacak ve BM kararlarında belirlendiği şekilde siyasi eşitliğin olacağı iki bölgeli, iki toplumlu federasyon hedefini yaşama geçirecek bir çözüm için; tek egemenliği, tek uluslar arası kimliği ve tek vatandaşlığı olacak bir birleşik Kıbrıs çözümü için umutlar yeniden doğdu. AKEL Kıbrıslırumları ve Kıbrıslıtürkleri, herkesi kahramanlarımız Kavazoğlu ile Mişaulis’in anısına ve onuruna gerçekleştirilecek olan ve 12 Nisan 2009 Pazar günü Dali’de doruk noktasına ulaşacak etkinliklere kitlesel olarak katılmaya çağırmaktadır.
Onların fedakârlıklarından güç alalım.
Ortak vatanımızda güvenlik ve insan haklarına saygı koşullarında barış içerisinde yaşamamıza izin verecek adil ve yaşayabilir bir çözüm hedefiyle mücadeleye devam etme kararımızı güçlü bir şekilde vurgulayalım.
<LI style="TEXT-ALIGN: justify">Kahramanlarımıza şan ve şeref ! <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Kıbrıs, ortak vatan tek halk ! <LI style="TEXT-ALIGN: justify">Yaşasın Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin yeniden yakınlaşması !
Milliyetçiliğe ve şovenizme hayır !
Öncelikle bu yazıyı okuduktan sonra biraz güldüm ne edebiyat yapmışlar ama konuyla alakalı bilgim olmasa harbi inanırdım diye içimden geçirdim ve gülümsedim Akel Partisinin sitesinde bu ve bunun gibi yazılardan çok fazla bulunduğu zaten aşikardır. İşte Akel partisinin bembeyaz sayfaya yazdığı pembe yalanları biraz tahlil etmek istedim neymiş Akel Partisi milliyetçiliğe ve Şövanizme karşıymış bunu diyen Akel Partisi zamanında Rum kilisesinin yaptığı plebisiti ve politikaları desteklemedi mi? taksime karşıymış Kıbrıslı Türkler taksim istemeden önce Akel ve Kıbrıslı Rumlar Eoka'nın kuruluşunda ve sonrasında Yunanistan'a bağlanmayı istemedimi? yoksa Eoka'nın adının açılımını ben mi yanlış biliyorum? TMT'yi katil olarak suçlamaktadırlar fakat Kanlı Noel'i TMT mi gerçekleştirdi yoksa ben mi yanlış biliyorum? TMT'ye faşit örgüt olarak adlandırmakta sayın yoldaş Akelliler ama mukavemetin anlamını herhalde çıkartamamaktalar ya da Türkçeyi iyi bilmiyorlar galiba peki kardeşim bilmediğin bir şey varsa o konu hakkında yorum yapıp niye benim gibi insanları niye töhmet altında bırakıyorsun gecenin bu vaktinde!!! Herhalde bunlar faşistlik mazisinide unuttular galiba İzmirden başlayıpta Aydın'a ordanda Ankaraya doğru saldıran ya da Kanlı Noel'i gerçekleştiren kendileri değildi ya da ben mi yanlış biliyorum? Yasadışı göçten bahsediyor Akel Partisi o zaman Yunanistan Grivas'ı ve saz arkadaşlarını yollarken nerdeydiniz???? Sosyal eşitlik ve adaletten bahsediyolar herhalde onların sosyal eşitlik ve adalet anlayışları bu olsa gerek...... Sosyalist jargonla Yoldaş Hristofyas eşitlikten bahsediyorsun ama EOKA'nın 2. başkanın heykelini tütsülerken yolumuz onun yolu ve bu yol bize ilham veriyor diyorsun e be gardaş sen nesin inmisin cinmisin? Hani taksimlere hayırdı???
Ya da Bu yazdıklarımın hepsi çelişki mi?
37 Mesajına 146 Kere Teşekkür Edlidi
politika
Cevap: Akel "Ütopya yorumları ve yalanları"
Göz göre göre büyük balık küçük balığı yutacak ve büyük balığın nasıl yutabilirim diye küçük balığa kurdugu planlardan biridir bu propaganda çalışmaları, kamilin yazdıklarının hepsi gercek ve bu olayları bizzat yasayan insanlarda yanıbaşımızda ama bu akelin yazdıkları hep hikaye ortak mücadeymiş pee, akele bakarsan hala günümüzde de ortak mücadele sürüyor ama kimle ? satın aldıkları 3-5 satılmış kıbrıslı Türk ile ve bu insanlar zaten Kıbrıs Türk halkı tarafından da hain olarak nitelendiriliyor isimleri de ayan beyan biliniyor izzet izcan - neşe yaşın falan filan, gecmişte de 3-5 haini cekip yanlarına yine halkı kandırmaya çalışmışlardı yine aynı çırpınışlar...